Számítógép rehabilitáció

Lelassult, döglődik, elromlott? Hívj bátran, megjavítom ! PC buherálás 20 év tapasztalattal !

Mielőtt ócskavasat vennél!

Beszerzés
 

- Mit lehet erről hadoválni? Bemész a boltba, aztán veszel egy gépet! - hallottam múltkor egy népi bölcseletet.
- Nos, igen. Aztán hazaviszed, bekapcsolod, s rájössz, hogy még talán operációs rendszer sincs rajta. Másnap meg viszed vissza, mert "selejtet" vettél! - mondtam volna legszívesebben.
  És valóban: tegyük fel, van operációs rendszer a gépen - nemcsak olyan van, amit használni is tudsz! -, elképzelhető, hogy mégsem boldogulsz vele. Miért? Nagyon sok szoftvert fel kell még telepíteni, ha testhezálló munkaeszközt akarsz.

Amire mindenképp szükséged lehet:

  • szövegszerkesztő
  • táblázatkezelő
  • böngésző
  • képnézegető
  • PDF-olvasó
  • videólejátszó
  • vírusirtó

A teljesség igénye nélkül hirtelenjében ennyi jutott az eszembe, de ezzel még koránt sincs vége. Ezeket a szoftvereket be is kell állítani, finomhangolni, ha kezesbárányként szeretnéd használni őket. A böngésződ például Flash Player nélkül nem fog boldogulni a bankos programokkal, Java hiányában pedig nem tudsz adóbevallást készíteni. Azt már feltételeztem, hogy az internetet csak be kell dugni, mert valaki már beállította.

Nekem egy szűz gép konyhakész állapotba állítása cirka 5 !!! órámba kerül. És akkor még nem beszéltünk arról, ha egy meglévő, elavult masináról kell mindent átmenteni az új jövevényre.

De elkanyarodtam a témától, ezek már a beszerzés utáni problémák. Hogy rövidre fogjam: inkább olyan helyen vegyél számítógépet, ahol meg tudod beszélni az eladóval, mire is van igazából szükséged. Mert elindulni jó esetben mindegyik el fog, de fontos a részegységek összhangja is. Sok hirdetésben látni gyenge processzor mellett erősebb videókártyát - vagy fordítva - tartalmazó konfigurációt. Mondanom sem kell, ilyen vétel esetén - finoman szólva - kompromisszumokra fogsz kényszerülni.

Sokan jöttek már hozzám, hogy szeretnének egy olcsó számítógépet, amibe nem kell semmi extra, csak a gyereknek lesz játszani. Tehát jó, ha tudod, a kiadványszerkesztésen és a videodigitalizáláson kívül a mai komolyabb játékok az igazi erőforrás-zabálók. Így már nem fogsz csodálkozni, ha az igazi szakember azt mondja, egy ilyen masinához csak a videókártya egy középkategóriás gép árába fog kerülni.


Vissza a nyitólapraWeblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 1
Heti: 5
Havi: 150
Össz.: 11 382

Látogatottság növelés
Oldal: Beszerzés
Számítógép rehabilitáció - © 2008 - 2021 - pc-rehab.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »